Rosh Hasjana

Aankomende evenementen

Zondagavond 24 september

Kol Nidre

Erev Rosj Hasjana vrijdag 15 september

Rosh Hasjana

Het was op 9 juli

75 jaar Israël Feest

14.00

22-03-2023

David Lilienthal lezing

20.00

Op 16 september is het Rosj Hasjana (Joods nieuwjaar, 5784) en eindigt het huidige Joodse jaar (5783). Wij willen dit graag met elkaar delen en nodigen je dan ook van harte uit om de dienst bij te wonen.

Op vrijdag 15 september 2023 zal in de Alkmaarse synagoge de avonddienst voor Rosh Hasjana (Erev Rosj Hasjana, Joods nieuwjaar) plaatsvinden. De dienst wordt geleid door Ruben Reisenstadt en chazzan Helma Blankman.

Na afloop van de dienst eten we appeltjes met honing en dopen wij de ronde challe in de honing, opdat 5784 een zoet jaar zal worden. Aansluitend kan er genoten worden van een feestelijke Rosj Hasjana maaltijd.

De kosten voor de feestelijke maaltijd bedragen 15 euro voor leden (per persoon) inclusief wijn, fris, koffie en thee. De kosten voor niet leden bedragen 22,50 euro (per persoon). Jongeren tot en met de leeftijd van 13 jaar kunnen kosteloos genieten van de feestelijke maaltijd.

Met betrekking tot de kosten: de financiële bijdrage mag geen belemmering zijn.

In verband met de inkoop kan aanmelding tot dinsdag 12 september 2023 via info@ljgalkmaar.nl Eventuele allergieën en/of dieetwensen kunnen ook op dit mailadres worden doorgegeven. De maaltijden in de synagoge bevatten geen vlees.