Latkes van Ottolenghi

Kanen met Kant

Voor 12 latkes:

– 600 g aardappels, geraspt
– 300 g pastinaak, geraspt
– 30 g bieslook, fijngeknipt
– 4 eiwitten
– 2 el maïzena
– 80 g boter
– 100 ml zonnebloemolie
– zout en peper
– crème fraîche

Bereiding
Doe de aardappel in een schone theedoek, draai dicht en wring er zo veel mogelijk water uit. Meng de aardappels in een kom met de pastinaak, bieslook, maïzena, de eiwitten en flink wat zout en peper.
Verhit een flinke laag olie in een pan. Haal met je handen porties uit de kom (ongeveer ter grootte van twee eetlepels).
Knijp het mengsel in je handen samen, zodat er nog wat vocht uitloopt en leg in de hete olie. Druk de latkes met een vork plat, ongeveer 1 cm dik en 8 cm doorsnee. Bak de latkes aan beide zijden goudbruin. Laat de gebakken latkes uitlekken op keukenpapier.

Serveer met crème fraîche.

Lekker resultaat!